Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης με αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζήτησε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συμβασιούχων στο ΙΚΠΑ «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ», να συνεχίσουν δηλαδή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την εφαρμογή του προγράμματος «Σταδιακή επανένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κοινωνικό-οικονομική ζωή και προώθηση στην αυτόνομη διαβίωση».
Το πλήρες κείμενο της αναφοράς του έχει ως εξής:

ΑΝΑΦΟΡΑ

                        Προς: 
                           Τον Υπουργό Υγείας
και Κοινωνικής Αλληλεγγύης                     
                                                ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι συμβασιούχοι αυτοί υπάλληλοι επιλέχτηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ  και δούλεψαν ευσυνείδητα στο ως άνω πρόγραμμα, που αφορά τη σταδιακή επανένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κοινωνικοοικονομική ζωή και προώθηση στην αυτόματη διαβίωση. Η Πολιτεία από  το 2003 που ξεκίνησαν, τους επιμόρφωσε και τους κατέστησε ικανούς και κατάλληλους να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Απόδειξη είναι ότι το αρχικό πρόγραμμα επεκτάθηκε με το «ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ 2» που διευρυμένο πια, υποστηρίχθηκε με επιτυχία από την ίδια ομάδα εργαζομένων.
Σήμερα βάσει των συμβάσεων εργασίας τους θα πρέπει να απολυθούν στις 30/6/08, αφού λήγει ο συμβατικός τους χρόνος και το Υπουργείο δεν φρόντισε την συνέχιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες.
Ήδη σε έγγραφό του προς η Βουλή (4.1.2006, α.π. ΕΥΣ11985 47580) ο αρμόδιος για την οικονομική εξασφάλιση του προγράμματος Υφυπουργός κ. Χ. Φώλιας διαβεβαίωνε ότι: "προβλέπεται η συνέχιση χρηματοδότησης από αμιγώς εθνικούς πόρους για άλλα 3 χρόνια".
Επιβάλλεται το Υπουργείο σας, στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει ως τη λήξη των συμβάσεων των αναφερόμενων εργαζομένων, να ενεργήσει κατά προτεραιότητα ώστε το πρόγραμμα να συνεχισθεί με την αξιοποίηση των ήδη ενήμερων σημερινών συμβασιούχων εργαζόμενων.